Jouw Samsung toestel resetten naar fabrieksinstellingen

Fabrieksinstellingen resetten, waarom zal je dat willen. Er zijn verschillende redenen om je apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De twee belangrijkste redenen zijn als je je Samsung wilt verkopen of wilt opschonen. Een andere reden om de fabrieksinstellingen te herstellen kan zijn om softwareproblemen op te lossen die niet zijn op te lossen door een soft-reset.

Een reset kun je op verschillende manier uitvoeren. Op deze pagina kun je instructies vinden per reset methode, maar ook waar je op moet letten in het geval er belangrijke data op je Samsung staat en je deze gegevens eerst wilt opslaan. Als je toestel nog goed werkt kun je een reset via het instellingen menu uitvoeren. Heb je geen toegang meer tot het menu Dn kan je via de knoppen aan de buitenkant het toestel resetten naar de fabrieksinstellingen.

Let op: De meeste Android-toestellen zijn beveiligd met Factory Reset Protection. Dit is een functie die door Google is ontworpen om te voorkomen dat je telefoon wordt gereset zonder jouw toestemming. Als je van plan bent om je apparaat aan iemand anders te geven nadat het is gereset, zorg er dan voor dat je je Google-account eerst van het apparaat verwijdert. Volg de stappen onder Google Device Protection voor meer details.

Hoe maak ik een back-up van mijn persoonlijke gegevens?

Voordat je je Samsung terugzet naar de fabrieksinstellingen moet je er rekening mee houden dat de volgende gegevens permanent van je telefoon worden verwijderd: 
 

  • Alle persoonlijke gegevens.
  • Aangepaste instellingen.
  • Toepassingen die zijn gedownload van de Play Store.
  • Berichten.
  • Contacten.
  • Foto’s.


Staat hier data bij die je liever niet kwijt raakt? Dan is het aan te raden, indien mogelijk, om eerst een back-up te maken van je gegevens voordat je een fabrieksreset uitvoert.

Let op: Alle betaalde apps kunnen na het inloggen op je Google-account opnieuw worden gedownload.

Hoe reset ik mijn Samsung toestel via het instellingen menu

De locatie om de fabrieksinstellingen te resetten in je instellingen kan enigszins verschillen afhankelijk van het model en besturingssysteem van je apparaat.

Let op: De stappen die in dit voorbeeld worden beschreven, moeten worden gevolgd als je toestel op Android Nougat, Oreo, Pie of 10 draait. Als je toestel een oudere versie van Android heeft, moet je wellicht via een van de volgende paden navigeren:

  • Apps > Instellingen > Back-up en reset > Fabrieksgegevens resetten.
  • Apps > Instellingen > Privacy > Reset fabrieksgegevens.

1. Veeg naar boven om toegang te krijgen tot je apps en tik vervolgens op “Instellingen”.

2. Tik op “Algemeen beheer”.

3. Tik op ”Resetten”.

4. Tik op ”Farieksgegevens herstellen”.

5. Tik op ”resetten”.

Hoe reset ik mijn Samsung Smartphone met behulp van de fysieke knoppen?

Als  geen toegang meer hebt tot het menu van je Samsung omdat je niet meer kan inloggen of het toestel vast is gelopen, kan je een fabrieksreset uitvoeren met behulp van de knoppen op het apparaat

Let op: De meeste Android-toestellen hebben veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat ze naar de fabrieksinstellingen worden gereset als ze worden gestolen. Als je een Google-account op je telefoon hebt, moet je deze gegevens invoeren nadat je de telefoon hebt gereset, dus zorg ervoor dat je het wachtwoord en de e-mail kent voordat je de telefoon reset.

Deze gegevens zijn hetzelfde wachtwoord en dezelfde e-mail die je gebruikt voor de Play Store. Als je het wachtwoord van je Google-account niet meer weet, kan je het Google-accountherstelhulpmiddel gebruiken om te herstellen of stel je Google-wachtwoord opnieuw in en gebruik dan je nieuwe wachtwoord om je Galaxy-apparaat te ontgrendelen. Het kan zijn dat je 24 uur (of langer) moet wachten voordat het nieuwe wachtwoord actief is.

1.  Om je Samsung te resetten via de knoppen aan de buitenkant van het toestel schakel je het apparaat eerst uit. Als je apparaat is vergrendeld, wordt je gevraagd om je pincode, wachtwoord of patroon in te voeren om je Samsung uit te schakelen. Als je je pincode, wachtwoord of patroon niet meer weet, wordt je toestel uitgeschakeld als de batterij leeg is.

2. Open het herstelmenu met behulp van de knoppen op je toestel. De toets combinatie die nodig is om het herstelmenu te openen, verschilt per apparaat.


Als je apparaat een fysieke statknop/homebutton heeft (bijvoorbeeld S6 of S7), houd je de knoppen Volume omhoogStart en Aan/Uit gelijktijdig ingedrukt. Wanneer je het apparaat voelt trillen, laat je de aan/uit-knop los. Je apparaat zal weer trillen en er zal een menu verschijnen. Wanneer je dit ziet, laat je de overige knoppen los.

Ga verder naar stap 3 op deze pagina


Als je toestel geen fysieke startknop/homebutton heeft, maar wel een aparte aan/uit-knop (bijvoorbeeld S8, S9, S10/S10+), druk dan tegelijkertijd op de knoppen Volume omhoogBixby en Aan/Uit totdat je toestel trilt en het Samsung-logo verschijnt. Je kant dan alle knoppen loslaten.

Ga verder naar stap 3 op deze pagina


Als je toestel geen startknop/homebutton of een aparte aan/uit-knop heeft (bijvoorbeeld, Note10, Fold, Z Flip), druk dan tegelijkertijd op de knoppen Volume omhoog en Zijkant totdat je toestel trilt en het Samsung-logo verschijnt. Je kan dan de knoppen loslaten.

Ga verder naar stap 3 op deze pagina


3. Zodra het herstelmenu op je apparaat is gestart, gebruik je de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag om “Wis alle gebruikersgegevens” of “Wis gegevens/fabrieksreset” te selecteren en druk je vervolgens op de aan/uit-knop om te bevestigen.

4. Gebruik de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag om je keuze te bevestigen. Afhankelijk van je apparaat moet je misschien “Ja”, “Ja – wis alle gebruikersgegevens” of “Fabrieksgegevens resetten” selecteren. Druk op de aan/uit-knop om te bevestigen.

5. Je apparaat zal de fabrieksreset uitvoeren. Eenmaal voltooid zie je “Gegevens verwijderen uitgevoerd” onderaan het scherm. Druk op de aan/uit-knop om “Herstart apparaat” te selecteren.

Let op: Het kan een paar minuten duren voordat je apparaat is gereset. Wacht terwijl hij opnieuw opstart. Het apparaat zal automatisch worden ingeschakeld wanneer het klaar is om te worden ingesteld. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, word je gevraagd de stappen te doorlopen om het apparaat in te stellen, alsof het de voor eerste keer wordt gebruikt.

6. Zodra je Samsung opnieuw is opgestart, kan je gevraagd worden om je Google-wachtwoord in te voeren. Voer je gegevens in om toegang te krijgen tot je toestel.

Reparatie van jouw Samsung toestel

Mocht je toestel na de reset nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Fixsupport repareert altijd met originele onderdelen. Jouw Samsung blijft 100% Samsung.


Soortgelijke Vragen