iPhone batterij vervangen

Wil je je iPhone batterij vervangen omdat de batterij steeds slechter presteert? Is het je opgevallen dat bij de iPhone 6 de laatste tijd de batterij snel leeg is? Valt je iPhone 5s spontaan uit en moet je hem vaker opladen? Dan zal waarschijnlijk de iPhone batterij vervangen moeten worden. Fixsupport kan de batterij doormeten op o.a. Maximale capaciteit en cyclecount. Hieruit kunnen we dan een goede analyse maken of de iPhone batterij vervangen moet worden. Volgens Apple kan een iPhone batterij zo’n 500 keer volledig worden opgeladen (cyclecount). De batterij zou dan een 80 procent maximale capaciteit moeten hebben. Als de batterij een lagere cappaciteit heeft dan deze 80% raden wij aan de iPhone batterij te vervangen. Hieronder vind u een overzicht van alle iPhone batterij reparaties incl. de prijzen. Een reparatie voor bijvoorbeeld een iPhone 6 batterij vervangen duurt ongeveer 10 minuten. Batterij snel leeg? U kunt direct bij Fixsupport langs komen. Aangezien wij direct uw iPhone batterij kunnen vervangen hoeft u hier geen afspraak voor te maken.

{{block type=”catalog/navigation” template=”catalog/category/view-specific-models-list.phtml” ids=”2697,1091,2343,2344,2409,2410,2617,1065″ }}

 

iPhone lithium-ion Batterij

De iPhone maakt gebruik van Lithium-Ion batterijen. Lithium-ion batterijen laden sneller op en gaan langer mee dan de oudere type batterijen. Ondanks dat zijn alle oplaadbare batterijen verbruikbare onderdelen en onderhevig aan slijtage. De capaciteit en prestaties nemen in de loop van de tijd af. Het aantal keer dat een iPhone batterij wordt opgeladen bepaald ook de slijtage van de batterij. Naarmate een batterij ouder wordt, kan dit ook gevolgen hebben voor de prestaties van de iPhone. Om de iPhone weer optimaal te laten presteren zal de iphone batterij vervangen moet worden. 

 iPhone 5S batterij vervangen      iPhone 6 batterij vervangen      iPhone 6S batterij vervangen      iPhone 7 batterij vervangen      Overige iPhone batterij vervangen


Chemisch verouderen van iPhone batterijen

Naarmate lithium-ion batterijen chemisch ouder worden, vermindert de hoeveelheid lading die ze kunnen vasthouden, wat ertoe leidt dat een apparaat steeds sneller opnieuw moet worden opgeladen. Hiernaar kan worden verwezen als de maximumcapaciteit van de batterij, oftewel de mate van de batterijcapaciteit ten opzichte van toen deze nieuw was. Verder kan het vermogen van een batterij om maximale onmiddellijke prestaties te leveren, oftewel het ‘piekvermogen’, minder worden. Een telefoon kan alleen naar behoren werken als de batterij de elektronica onmiddellijk van stroom kan voorzien. Bijvoorbeeld bij het openen van een App.

 

Gevolgen van een slechte batterij:

Als de iPhone batterij een maximumcapaciteit van 80% komt zijn de gevolgen merkbaar. Allereerst zal de iPhone batterij sneller geladen moeten worden. De iPhone accu is dan minder lang stand-by dan gebruikelijk. Ook komt het voor dat de iPhone bij een lager batterij percentage ineens uitvalt.

Wanneer meer extreme vormen van energiebeheer van de iPhone batterij zijn vereist, merkt de gebruiker mogelijk effecten zoals:

 • Langere wachttijd voordat apps worden gestart
 • Lagere beeldsnelheid tijdens het scrollen
 • Minder achtergrondverlichting (deze instelling kan worden overschreven in het bedieningspaneel)
 • Tot 3 dB minder hoog luidsprekervolume
 • Geleidelijk afname van de beeldsnelheid in bepaalde apps
 • In extreme gevallen wordt de flitser uitgeschakeld (zoals aangegeven in de UI van de camera)
 • Apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, moeten mogelijk opnieuw worden geladen bij de start

Zo zijn er ook onderdelen die niet worden beïnvloed door deze energiebeheerfunctie. Bijvoorbeeld:

 • Kwaliteit van mobiele telefoongesprekken en doorvoerprestaties van netwerken
 • Kwaliteit van gemaakte foto’s en video’s
 • GPS-prestaties
 • Nauwkeurigheid van locatiebepaling
 • Sensoren zoals gyroscoop, versnellingsmeter, barometer
 • Apple Pay

 JA, ik wil vandaag nog mijn iPhone batterij vervangen