iPhone batterij vervangen

Hoe weet ik of mijn iPhone batterij aan vervanging toe is?

De iPhone batterij is een cruciaal onderdeel van je iPhone. De batterij van je iPhone is aan slijtage onderhevig. Na verloop van tijd zal de batterij minder gaan presteren. Dit proces kun je niet tegenhouden. Op een gegeven moment is je iPhone batterij gewoon op en zal de batterij van je iPhone vervangen moeten worden. Vanaf iOS 11.3 kun je zelf controleren of de batterij vervangen moet worden. Checken welke iOS-versie je hebt kan een eenvoudig via Instellingen → Algemeen → Info. Hier zie je welke iOS versie geïnstalleerd is.

Slechte batterij iPhone symptomen

Een slechte iPhone batterij heeft verschillende symptomen.
1. Batterij iPhone snel leeg; ‘s morgens is de batterij 100% geladen, maar rond 15:00 uur is de batterij al bijna leeg.
2. iPhone wordt traag; het openen van apps gaat een stuk langzamer dan dat je gewent was. Ook kan je een lagere beeldsnelheid ervaren tijdens scrollen.
3. Willekeurig uitvallen; de iPhone valt willekeurig uit. Dit gebeurd meestal als de batterij van je iPhone weinig lading bevat.

iPhone batterij conditie controleren

Je kunt makkelijk zelf de conditie van je iPhone batterij controleren en daarmee of je iPhone batterij aan vervanging toe is (iPhone 6 of nieuwer met iOS 11.3). Er is een functie toegevoegd die de batterijconditie aangeeft en aanbeveelt of een batterij moet worden vervangen. Deze is te vinden via Instellingen →  Batterij → Batterijconditie.
Bij de maximale batterijcapaciteit wordt de batterijcapaciteit van het apparaat gemeten in vergelijking met toen de batterij nieuw was. Batterijen hebben steeds minder capaciteit naarmate de batterij chemisch veroudert, waardoor ze steeds vaker moeten worden opgeladen. De batterij is ontworpen om tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit vast te houden na 500 keer volledig opladen. Als je accu onder of rond de 80% zit moet je de batterij van de iPhone vervangen. Naarmate de batterijconditie minder wordt, wordt ook het vermogen om maximale prestaties te leveren minder. Het scherm ‘Batterijconditie’ bevat een gedeelte ‘Piekprestaties’. Lees hieronder verder wat dit inhoud.

Trage iPhone door een slechte batterij?

Of je nu een iPhone 7 of een iPhone 13 hebt, een versleten iPhone batterij kan ervoor zorgen dat je iPhone onverwacht uitvalt. De batterij kan de piekspanning die nodig is voor maximale prestaties niet meer leveren. Om te voorkomen dat je iPhone uitvalt, heeft Apple een stukje software geschreven. Je krijgt dan niet meer de volledige prestaties, maar uitvallen van de toestel wordt tegen gegaan. Of dit het geval is kun je in hetzelfde menu checken als de conditie van je batterij onder het kopje ‘Piekprestaties’.

Staat onder het kopje ‘Piekprestaties’ dat je batterij momenteel normale piekprestaties ondersteunt? Dan is alles in orde. Staat er echter dat de energiebeheerfunctie is toegepast om uitvallen te voorkomen, dan weet je dat je iPhone trager werkt door een slechte batterij die de benodigde spanning niet meer kan leveren. In dit geval moet je de batterij van de iPhone vervangen.

Belangrijk batterijbericht

Als je het volgende bericht ziet, betekent dit dat de batterij in je iPhone niet kan worden gecontroleerd. Dit bericht is van toepassing op de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en nieuwer. Dit heeft niets te maken met of je iPhone batterij aan vervanging toe is.

Er kan niet worden gecontroleerd of deze iPhone een originele Apple batterij heeft. Er is geen informatie beschikbaar over de conditie van deze batterij. Meer informatie van deze batterij.

De gemelde informatie over de batterijconditie is niet beschikbaar. Neem contact met ons op om de batterij te laten controleren.
Hoogst waarschijnlijk is de batterij eerder vervangen door een niet door Apple erkend reparatie bedrijf. Als IRP kan Fixsupport de batterij opnieuw installeren en kalibreren zodat de batterij weer herkend wordt de iPhone.

Batterij laten vervangen?

Voor het vervangen van een originele batterij gebruiken wij onderdelen die rechtstreeks zijn ingekocht bij Apple. Wij gebruiken diagnostische tests, tools en processen van Apple om ervoor te zorgen dat jouw Apple reparatie veilig en betrouwbaar wordt uitgevoerd. Er verschijnt na reparatie geen batterij melding in beeld en de batterijconditie blijft zichtbaar. LET OP: Voor deze reparatie dient “Zoek mijn iPhone” uitgeschakeld te zijn. LET OP: Voor deze reparatie dient “Zoek mijn iPhone” uitgeschakeld te zijn.

Selecteer jouw toestel links bovenaan de pagina en zie eenvoudig wat de kosten zijn voor jouw nieuwe batterij.