Hoe werkt Google-apparaat bescherming?

De meeste Android-toestellen worden beschermd door de Factory Reset Protection (FRP) functie van Google. Als je apparaat is gereset met behulp van knoppen, wordt je gevraagd om je Google-wachtwoord in te voeren voordat je weer toegang krijgt tot het toestel. Deze functie is ontworpen als een beveiliging om te voorkomen dat ongewenste mensen je apparaat gebruiken als ze erin slagen om het te resetten zonder je toestemming, bijvoorbeeld als het is verloren of gestolen. 

Als je FRP wilt verwijderen, moet je je Google-account van je toestel verwijderen voordat je het reset.

Let op: De stappen die in dit voorbeeld worden beschreven, moeten worden gevolgd als je toestel op Android Nougat, Oreo, Pie of 10 draait  Als je toestel een oudere versie van Android heeft, moet je wellicht via een van de volgende paden navigeren:

  • Apps > Instellingen > Cloud en accounts > Accounts.
  • Apps > Instellingen > Accounts > Google.

1. Open “Instellingen” en tik op “Accounts en back-up”.

2. Tik op “Accounts”.

3. Tik op je Google-account. Als je Google-account al wordt weergegeven, tik je op het pictogram Meer opties (drie puntjes).

4. Tik op “Account wissen” en bevestig dit door op “Account wissen” te tikken.

5. Volg vervolgens alle instructies die op het scherm verschijnen om je Google-account te verwijderen.

6. Reparatie

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Fixsupport repareert altijd met originele onderdelen. Je Samsung blijft 100% Samsung