Harde reset iPhone

We krijgen vaker de vraag: “Hoe reset ik mijn iPhone”. Er zijn verschillende momenten waarop een iPhone kan vastlopen en niet meer reageert. Afsluiten op de normale manier is dan niet meer mogelijk. Een probleem dat hardnekkiger is bij Android-telefoons maar ook iPhones lopen soms vast waardoor gebruikers geen andere keuze hebben dan een harde reset bij de iPhone uit te voeren. LET OP: Een harde reset bij een iPhone is niet hetzelfde als terug zetten naar fabrieksinstellingen, waarbij alle gegevens van je iPhone worden gewist. Een iPhone harde reset dwingt je iPhone in feite om opnieuw op te starten door gebruik te maken van een specifieke knoppen combinatie. Je gegevens blijven hierbij behouden.

Wat doet een iPhone harde reset

Een harde reset voor iPhone dwingt je iPhone om uit te schakelen en opnieuw op te starten. Hoewel afsluiten op de gebruikelijke manier gemakkelijker is, werkt dat niet als je iPhone niet meer reageert. Op dat moment os een harde reset nog de enig mogelijkheid om de iPhone weer werkend te krijgen. We raden je niet aan de iPhone opnieuw op te starten via een harde reset als het toestel normaal werkt, omdat dit soms schade aan de iPhone kan veroorzaken. De iPhone moet afsluiten of opnieuw opstarten zoals bedoeld, tenzij deze niet meer reageert. Laten we eens kijken hoe je de iPhone stap voor stap kunt resetten.

Hoe reset ik mijn iPhone

LET OP: De stappen die je moet uitvoeren om de iPhone geforceerd opnieuw op te starten, verschillen per model. Zie het Apple Support-artikel Het model van een iPhone bepalen om na te gaan welk model je hebt. Maar of je nu een iPhone 8 hebt of een iPhone 13, hieronder zie je hoe je een harde reset bij je iPhone kunt uitvoeren.

Een iPhone met Face ID geforceerd opnieuw opstarten

Om de iPhone X, iPhone XS, iPhone XR of een iPhone 11-, iPhone 12- of iPhone 13-model geforceerd opnieuw op te starten, voer je de volgende stappen uit:

  1. Druk kort op de volume-omhoogknop
  2. Druk kort op de volume-omlaagknop
  3. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt. Laat de knop los wanneer het Apple logo verschijnt.

De iPhone 8 of iPhone SE (2e generatie en nieuwere modellen) geforceerd opnieuw opstarten

  1. Druk kort op de volume-omhoogknop
  2. druk kort op de volume-omlaagknop
  3. houd vervolgens de zijknop ingedrukt. Laat de knop los wanneer het Apple logo verschijnt.

De iPhone 7 geforceerd opnieuw opstarten

  1. Houd de volume-omlaagknop en de sluimerknop tegelijkertijd ingedrukt
  2. Laat beide knoppen los wanneer het Apple logo verschijnt.

De iPhone 6s of iPhone SE (1e generatie) geforceerd opnieuw opstarten

  1. Houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt
  2. Laat beide knoppen los wanneer het Apple logo verschijnt.

Na de harde reset van de iPhone

Wanneer het Apple-logo verschijnt, betekent dit dat de iPhone opnieuw is opgestart.
Bij een harde reset kan het langer duren dan normaal om een ​​iPhone op te starten. Als je klaar bent, zie je het vergrendel-scherm zoals je gewoonlijk ziet bij een normale herstart.
Is het probleem nog niet verholpen dan is er wellicht een ander probleem met de iPhone. Als de iPhone bijvoorbeeld niet reageert op aanraking is het mogelijk dat de touch-panel defect is. Deze kunnen we voor je vervangen. De reparatie duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt dan ook wachten op de reparatie. Maak wel eerste even een afspraak of neem contact met ons op om te controleren of we de nodige onderdelen op voorraad hebben.